20 April 2012

Lirik Mawaddah - Saidatina Asma'


Engkau remaja idola , berperibadi mulia
Tiada siapa menyangka diusia muda , kau telah berjasa
Engkau rela berkorban , bergadai nyawa berlapar dan dahaga
Kerna cinta yang tiada taranya , pada Tuhan dan Rasul nya
Engkau tempuhi jua..

Ha..a..a..
Tika Rasul dan ayahmu berhijrah ke Madinah
Mereka dikejar musuh lalu bersembunyi
Tika Rasul dan ayahmu berhijrah ke Madinah
Mereka dikejar musuh lalu bersembunyi
Didalam Gua Tsur..

Dan kau tetap setia menghantar makanan
Sendirian tanpa teman
Hanya mampu bertawakal kepada Tuhan
Menghadapi musyrikin Mekah
Tingginya ketaqwaan mu kepada Tuhan
Mengatasi segalanya , Ya Saidatina Asma'

Ha...a..a..Ha..a..a..
Ha..a..a..Ha..a..a..
Ha..a..a..Ha..a..a..

Sejarah berkata lagi..i..i..
Kau remaja berjiwa berani
Menyusuri jalan penuh berliku
Demi memandu perjalanan Rasul

Namun tidak ramai yang tahu
Engkau menjadi perisik Rasul
Menyampaikan perancangan musuh
Demi mambantu perjuangan Rasulullah

Ha..a..a..Ha..a..a..
Ha..a..a..Ha..a..a..
Ha..a..a..Ha..a..a..

Ya Saidatina Asma' Abu Bakar..........

Engkau digelar Dzatinnitaqain
Telah memakai dua tali pinggang
Yang akan menjadi saksi mu diakhirat

Oh Dzatinnitaqain cerdiknya dirimu
Amanah nya oh dirimu
Walaupun ditampar Abu Jahal
Yang menjejaki Rasullulah

Namun kau tetap dengan pendirian mu
kerna kau yakin Tuhan kan membantu

Hu..u..u..u..u...

(ulang ↓ 2x)
Dan kau tetap setia menghantar makanan
Sendirian tanpa teman
Hanya mamapu bertawakal kepada Tuhan
Menghadapi musyrikin Mekah
Tingginya ketaqwaan mu kepada Tuhan
Mengatasi segalanya , Ya Saidatina Asma'

Ya Dzatinnitaqain , Haaaaa......


11 April 2012

Bile Cik Tija dah boring,ginilah jadinye.


Pagi ni Cik Tija sanggup xtidur 1malam..
sebab nak siapkan mengedit blog kawan..
haritu mase buat blog untuk cousin pun mcm ni jugk,1malam xtidur.
*kerja sambilan tanpa gaji,lolx..
sy sanggup tahan ngantuk..xsuke buat kerja separuh² ni.
sbb mak sy selalu pesan..
"org yang suka buat kerja separuh² ni macam org yg xsunat"
bhahaha,org tua dulu suke reka bende² merepek..
supaya anak² senang dengar kata. =D

Cik Tija xtau la ape GhuPe blog yg Cik Tija edit tu..
ntah tuan dy suke ke x..
nak minta pandangan korang² jugk.
mane tau boleh ajar Cik Tija yg xseberapa nak pandai ni.
ahaha ^_^
tu semua pun Cik Tija belajar sendiri.
dari langsung xtahu pasal blog,0.0%.
org nak sy editkn,sy buat jela.
blajar perlahan-lahan,xpe kan..
"Usaha Tangga Kejayaan"


ni blog my cousin,dy peminat setia Girls Generation (SNSD)

ni lah blog yg baru lepas Cik Tija edit tadi,ok ke x erk..? 
Punye la dah lame Cik Tija xtgk & update blog kan.
mmg lame la nak edit blog org.
sbb semuanya nak kena blajar balik.
sibuk duk cari blog² tutorial..
pening kepale Cik Tija,hadap PC smbil tersengguk².
xpe la,sayang punye pasalkan.
"Berkorban apa sahaja..Harta ataupun nyawa.."
Ceh,melampau betul..mcm kena dera la pulk =P
hahahaha.. =D

Suda-suda,Cik Tija dh xde cerita menarik pun nak diceritakan.
Cik Tija xminat nak buat cerita² gossip,lagi² tentang artis.
duk sibuk mengundi artis tu ni,diorg menang bawa balik harta.
korg yg duk undi² tu dapat ape..dapat pahala???

ok la,smpi sini je Cik Tija nak bebel =)
ade mase Cik Tija bebel lagi,Ok (^_-)

Peace sikit..See u again! =)


Copyright© All Rights Reserved Muazijah.blogspot.com