04 November 2011

Cerita Cik Tija

Argh,lamenye tak on9 blog..
rindu gegile kot,haha! >.<
disebabkan komputer buat hal,ape pon xboleh..
kene virus,jem terus pc ni..
nk buka fb pun tak boleh,lagi la main game kan?!
huh,panas je an..

Dengan gagahnye My Hubby format pc ni,games punye pasal..
abes sume data² aku hilang,hangin betol..kene la cari balik.
kene la sabar nk mencari..

sejak menjak ni mcm² berlaku..
2hari lepas atok My Hubby meninggal dunia.
Al-Fatihah..
dah tu aku tak dapat balik JB.
sedih jugk la tpi aku xterkilan sgt cz sempat ziarah atok 2bulan lepas..
rasenye byk² atok..atok My Hubby jela yg paling aku takut & xberani cakap.
cz dy garang sgt,cucu dy pun semuanye takut ngn dy..
bile adik² sedara tengah main kat atas rumah,atok naik tangga je..
semua lintang pukang lari turun bawah.
xde seorang pun yg berani berdepan & cakap ngn atok My Hubby tu.

Teringat pulak aku kat Arwah atok aku..
Alhamdulillah aku dapat tgk dy pergi depan mata aku.
kat Hospital Sultanah Aminah,JB.
tahun lepas arwah atok aku meninggal,umur aku 19tahun.
hari khamis,hujan renyai²..org kate tanah lembab,kubur sejuk.
mase tu gelabah jugk la,first time tgk org meninggal.
dah la rapat gile ngn arwah atok aku tu.
kawan gaduh & bertekak kot.haha,nakal betul..
nenek aku kate xde cucu lain yg berani mcm aku.
aku sorg je yg paling kuat lawan cakap & tengking arwah atok aku.
ishk..ishk..ishk..dasyat aku ni la!

Sejuk hati aku bile tgk arwah atok pergi dgn senang.
dlm separuh tidur tu dy tersedak 2kali.
time tu mak aku tgh berzikir smbil pegang kepale atok.
tetibe mak aku kate atok dah xde..
semua terkejut la,panggil doktor utk sah kan..
aku comfirm² dah menangis..
mcm xpercaya lepas ni xjumpa atok dah.

mule² takut nk dekat,aku duk jauh je..
first time kan tgk mayat depan mata.
sebelum ni tgk hantu kt tv je,hehe :D
pastu semua panggil aku suruh aku bace YASSIN sama²..
lepas siap urusan hospital & mandi,terus ke Pontian.
Arwah atok aku dimakamkan di Masjid Hj. Jabbar bersama² ibunye & saudara² nya.
Hj. Jabbar tu moyang aku,Sultan Johor yg bagi.
orang famouse kan moyang aku,haha :)

yela,moyang aku dgn atok saudara aku tu...
pembawa tarekat Naqsyabandiyah.
pernah dengar x,yg dibawa oleh Syeikh Abdul Kadir Al-jailani.
name atok saudara aku tu tok kadi Mad Shah..
biase klu tanye orang² tua terutama kat JB,orang kenal la..

Dah panjang lebar aku cerita,ok lah...
itu je aku nk bagitau,haha.. >.<
meleret² kan cerita aku.


Info & Cerita Menarik lagi best & gempak (Segala macam ada) ----> Abang Ben Ashaari

No comments:

Post a Comment

Copyright© All Rights Reserved Muazijah.blogspot.com