10 September 2011

Selamat Hari Raya Merdeka!!!


Wah,dah lame aku tak jenguk blog kesayangan aku ni.
rindu rasanya nk menaip,asyik sebok berChat ngn org dlm fb je.
cmne ngn raya korang,best & meriah tak?
cmne pulak erk ngn raya org² yang di luar negara?
hurm..hanya Tuhan je yg tahu.

     Raye tahun ni aku dapat raye ngn my parents cume 2hari je,ok la tu Cik Tija..!orang lain belum tentu dapat balik kmpung & beraye ngn family tau.raya ke3 je,aku ngn husband & abg aku terus kene hantar my parents g kursus.umi aku ke kedah & abah ke perak.penat gile woo0,24 hours dlm kereta.dari pontian direct ke kedah hantar umi then patah balik ke perak hantar abah.sambung my husband bawa ke rawang then tukar abg aku bawa smpi ke bangi.bayangkan la bertolak dari Pontian lepas subuh & sampai Bangi Subuh.

     Aih,kan aku dah melalut².sebenarnye nak kongsi gambar mase raya je,hahaha!alah,setahun sekali je kot dapat berkumpul & bergambar ramai²..happy lar!tapi tahun ni lain sikit,biase la org yg dah berumahtangga.mane dapat duit raya lagi dah.dah tu semua adik² sepupu berderet² beratur depan aku minta duit raye.naseb aku dah 'sPePaT' dlm 30bungkus duit raya.yg 10bungkus utk anak saudara & adik² sepupu yang dah besar je,so duitnye pun msti la kene besar kan.takpe la,setahun sekali je pun.ape la salahnye kan.huhu,pape pon aku happy giler arh..

 [raya belah abah]

 [bergambar bersama nenek tersayang]

 [4beradik je yg ade,yg lain jauh dimata tapi dekat dihati]

[atok a.k.a mak umi]

[bersama adik² ipar,2orang lagi takde]

[depan rumah aku-bersama makshu cousin aku]

[with my little sister,Iesya]
 
     Tetibe teringat petang semalam mase hantar Iesya balik asrama kat Shah Alam.dy diam je,time aku jumpe ustazah dy,aku dah nmpak dah hidung dy merah.aku wat dunow jew.sekali time aku nak balik & suruh dy salam,dy pusing belakang.aku panggil lagi,meh sini cium pipi anjang.berjurai² air mata dy..sumpah aku rase sebak gile,dlm hati tu cover & tahan je cm kite kuat.hehe..anak bongsu,msti la manje.dala aku suke gaduh & marah dy..bukan aku je,semua adik beradik suke buat dy sampai dy menangis.naseb la jadi anak bongsu,aku pun dulu kene teruk.pas kahwin dah tak kene lagi dah. :D 
 
     Dah..dah la..Cik Tija pun dah penat beleter..k la,pepe pon Cik Tija nk ucapkn "SeLaMaT HaRi RaYa MeRdEkA...!!!"..Go,go..Cayok! (^_-)

2 comments:

Copyright© All Rights Reserved Muazijah.blogspot.com