30 September 2011

Freedom by Maher Zain


Gathered here with my family
…My neighbours and my friends
Standing firm together against oppression holding hands
It doesn’t matter where you’re from
Or if you’re young, old, women or man
We’re here for the same reason; we want to take back our land

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we’re here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We’re calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you’re here with us

 No more being prisoners in our homes
No more being afraid to talk
Our dream is just to be free, just to be free
Now when we’ve taking our first step
Towards a life of complete freedom
We can see our dream getting closer and closer, we’re almost there

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we’re here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We’re calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you’re here with us

 I can feel the pride in the air
And it makes me strong to see everyone
Standing together holding hands in unity
Shouting out load demanding their right for freedom
This is it and we’re not backing of
Oh God we know you hear our call

 And we’re calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We’re calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you’re here with us

26 September 2011

My Facebuke dah bertukar wajah


Happy sgt² sbb My Facebuke dah bertukar wajah.
thanks so much 4 my cousin Syafiqah Muttalib cz tlg ajar K.Ijah mengubahnye :D
sampai sy xjemu² tengok facebuke je,sbb facebuke aku dah berwarna..
korang nak tau tak facebuke aku warna ape???
jeng..jeng..jeng..

My Profle,PINK colour
My Walls,i like PINK!
Facebuke My Hubby
Walls My Hubby
Comelkn..aku suke sgt..
thx sekali lagi kt my cousin Syafiqah Muttalib cz tlg editkn blog K.Iesya..
Comel je kn blog Iesya
klu korang rase nk tanye ape² @ minta tlg dy editkn blog korang..
boleh la add fb dy..click je di SINI
tapi jgn nak mcm² lak ngn dy ea,byk songel ke hape..
nk tegur tu jgn lupe bagi salam dulu.
ok,itu saje yg Cik Tija nk bebelkan. :D

18 September 2011

Segalanya biarlah bersama Allah


Hari² ku memboring kan dgn takde nye camera di sisi..
nak shared ape pon xboley..
membuatkan aku bertambah takde mood nk tulis blog & tgk blog lagi..
tapi tetap rindu nak bace blog orang.
Tuhan,dengarlah rintihan hatiku..

Suami aku ni asyik kerja malam je,boring tau!
harini kata kerja siang,esok luse kerja malam pulak.
tulat kerja siang balik,mcm² la..
aku,klu dah boring² duk umah msti la nak online Facebuke kn..
nanti smpi ke pagi aku dok online Facebuke lagi..
online Facebuke pon sbb nk main game je.
.
Tak sangka tempoh perkahwinan kami dah setahun setengah rupanya.
sedar tak sedar umur pun semakin meningkat.
Tuhan,rezekikanlah kami cahaya mata..yang soleh & solehah.
semoga dgn kehadiran cahaya mata kami..
dapat mendidik kami agar menjadi lebih matang dalam hidup.

Haisy,bile dah jadi isteri ni baru la aku tau..
bertapa beratnye tanggungjawab seorang isteri..
lagi la akan datang akan menambah tanggungjawab sebagai seorang ibu pulak.
Ya Allah,mampukah aku...???
dgn diri yang selalu lalai dgn Mu..yg selalu alpa dgn nikmat² Mu..
mampukah aku membawa suami ku dekat dgn Mu
dan mendidik anak² ku agar mencintai Mu sepenuh hati..
sedangkan aku sendiri belum mampu mentaati Mu..

Tuhan,jgn lah engkau meninggalkan aku & membiarkan aku dgn nikmat² Mu.
aku perlukan ujian² dari Mu agar aku lebih mencintai Mu..
Kau berikanlah aku hidayah & taufik agar bertambah kuat rasa cinta & takutkan mu.
Kau jadikan lah aku hamba yang mentaati Mu..

Apalah ertinya hidup dgn kenikmatan dunia & kuasa..
kalau tanpa keredhoan & keampunan Allah..?!
diwaktu aku keseorangan,Kau lah tempat aku mengadu.
diwaktu aku kesusahan,hanya Engkau lah yang mengetahui segalanya.
dan Engkau sentiase mendengar rintihan hamba²Mu.

Kalau mengadu kat kawan²,kawan² boleh tlg ke?
kawan² cume boleh dengar & bawa cerita kat orang je..
kalau cerita kat adik beradik,adik beradik boleh tlg ke?
kalau adik beradik faham pun diorang susah nak tolong.
silap² yang diorang lebih perlukan pertolongan kite.

kalau mengadu kat ibu bapa pula,kebiasaannya mereka akan faham.
tapi tak semua ibu bapa yang akan faham kehendak anak².
ada kalanya ibu bapa akan fikir,"oh,anak aku nak kebebasan".
mereka lupa anak² mahukan kasih sayang & perhatian dari mereka.
ibu bapa yang baik akan sentiasa menasihati anak²nya tanpa jemu.

P/s : Mengadulah segalanya pada Tuhan,sesungguhnya hanya Dia sahaja yg mengetahui segala sesuatu.dan hanya Dia sahaja yang memahami kehendak hamba²nya.dari Nya kita datang & dari Nya lah kita pergi.

10 September 2011

Selamat Hari Raya Merdeka!!!


Wah,dah lame aku tak jenguk blog kesayangan aku ni.
rindu rasanya nk menaip,asyik sebok berChat ngn org dlm fb je.
cmne ngn raya korang,best & meriah tak?
cmne pulak erk ngn raya org² yang di luar negara?
hurm..hanya Tuhan je yg tahu.

     Raye tahun ni aku dapat raye ngn my parents cume 2hari je,ok la tu Cik Tija..!orang lain belum tentu dapat balik kmpung & beraye ngn family tau.raya ke3 je,aku ngn husband & abg aku terus kene hantar my parents g kursus.umi aku ke kedah & abah ke perak.penat gile woo0,24 hours dlm kereta.dari pontian direct ke kedah hantar umi then patah balik ke perak hantar abah.sambung my husband bawa ke rawang then tukar abg aku bawa smpi ke bangi.bayangkan la bertolak dari Pontian lepas subuh & sampai Bangi Subuh.

     Aih,kan aku dah melalut².sebenarnye nak kongsi gambar mase raya je,hahaha!alah,setahun sekali je kot dapat berkumpul & bergambar ramai²..happy lar!tapi tahun ni lain sikit,biase la org yg dah berumahtangga.mane dapat duit raya lagi dah.dah tu semua adik² sepupu berderet² beratur depan aku minta duit raye.naseb aku dah 'sPePaT' dlm 30bungkus duit raya.yg 10bungkus utk anak saudara & adik² sepupu yang dah besar je,so duitnye pun msti la kene besar kan.takpe la,setahun sekali je pun.ape la salahnye kan.huhu,pape pon aku happy giler arh..

 [raya belah abah]

 [bergambar bersama nenek tersayang]

 [4beradik je yg ade,yg lain jauh dimata tapi dekat dihati]

[atok a.k.a mak umi]

[bersama adik² ipar,2orang lagi takde]

[depan rumah aku-bersama makshu cousin aku]

[with my little sister,Iesya]
 
     Tetibe teringat petang semalam mase hantar Iesya balik asrama kat Shah Alam.dy diam je,time aku jumpe ustazah dy,aku dah nmpak dah hidung dy merah.aku wat dunow jew.sekali time aku nak balik & suruh dy salam,dy pusing belakang.aku panggil lagi,meh sini cium pipi anjang.berjurai² air mata dy..sumpah aku rase sebak gile,dlm hati tu cover & tahan je cm kite kuat.hehe..anak bongsu,msti la manje.dala aku suke gaduh & marah dy..bukan aku je,semua adik beradik suke buat dy sampai dy menangis.naseb la jadi anak bongsu,aku pun dulu kene teruk.pas kahwin dah tak kene lagi dah. :D 
 
     Dah..dah la..Cik Tija pun dah penat beleter..k la,pepe pon Cik Tija nk ucapkn "SeLaMaT HaRi RaYa MeRdEkA...!!!"..Go,go..Cayok! (^_-)

Copyright© All Rights Reserved Muazijah.blogspot.com