30 July 2011

Trauma dipagi hari..

     Terima kasih Tuhan kerana memberi peluang untuk sy hidup.Sesungguhnya Engkaulah yang maha mengetahui segalanya dan Engkaulah yang mengetahui setiap sesuatu yang berlaku.Dan setiap yang berlaku pasti ada hikmah & pengajarannya..أشكرك يا ربي

     Pagi tadi sy dengan suami sy kua umah..Sy nak pergi Hentian Kajang@( HK ) & suami sy nk pergi ke Shell sebelah HK.Kami pergi same² naik bas.Sampai HK sy pun turun & bas pun jalan.Mase nak lintas jalan sy pandang kiri & kanan,depan & belakang..pastikan xde 1kereta pun yg lalu.bila dah rase confident yg jalan kosong,sy pun lintas jalan.org kata pagi² msti cool,jgn menggelabah.suami sy pun marah klu sy menggelabah & lari bila melintas jalan.sy pun dgn cool nye melintas jalan slow².

     Tetibe ade 1kereta pecut laju depan mata sy..sy ingatkn dy nmpak sy dari jauh,rupe²nye mate si Pemandu Tak Berhemah tu ke tempat lain.xtau la sy Si Pemandu tu pandang ape,awek cun agak nye kot!Kalau perhentian bas,comfirm la ramai orang akan melintas jalan..Dah la pecut,boleh pulak dy kona sebelah kanan.tempat sy berdiri.Terlompat hampir terbang sy dibuatnye,dah la sy pakai kasut tinggi.nasib xterjatuh,klu x...ma'aih,malu giler!Agak² la,klu nk kona tu bawa la perlahan-lahan,tengok dulu kiri kanan,bukan tengok awek sambil berlagak kereta changgih!Nasib baik ade orang lain dalam kereta dy yang tolong jeritkn kat dy,cepat² la dy break mendadak.klu x dah melayang nyawa sy time tu , ناءزوبيللاه

     Di dalam keadaan menggigil,terkejut,takut,terpaku & terlopong,sempat lagi sy ushar sekeliling.huh,semua orang pandang sy.Sambil buat muke marah,takut & terkejut.Sy tengok muke Si Pemandu Tak Berhemah tu sambil bulatkan mata sy..agak² mcm nak terkeluar la mata sy time tu tengok Si Pemandu Tak Berhemah tu..& then boleh pulak dy buat muke marah kat sy,jeling mcm nk telan.bukn nak keluar minta maaf @ tanye ok ke x..Kurang ajar punye Pemandu!Dah tu bla mcm tu je,sakit hati giler a..Harap je kereta besar & mahal..otak tak ade,mata dah buta,adab dah hilang.

     Dalam ketakutan & kemarahan yg teramat,"tija meneruskn perjalannya ke pasar".(Abg Nabil kate),hehe just kidding >.< adush,laponye perut..sy pun pergi la singgah restorant kegemaran "Pecel Lele".Nak makan pecel lele pepagi mane ade lagi kan,so sy amek la nasi goreng,setengah jer.ditambah dgn sambal tumis,hati seketul & tauhu goreng 3hiris(xtau nk ckap hiris ke ketul ke sebab tauhunya dihiris kecik²,main tibai jela cakap).bukan kedekut duit tapi orang cakap makan tu jangan tamak so sy amek ikut kemampuan sy yang kurus kering ni.hehe..Air sy minta Horlicks ais je,pepagi minum ais.betul ke xbetul sy nih..almaklum la ikutkan otak sy ni,hati sy tgh panas so kene minum sejuk² supaye sejuk hati ni.wakaka,guru mane la yang ajar sy lak ni..!

     Hurm..makan 5sudu je dah berhenti,masih teringatkn kejadian tadi.terus xde selera.dlm hati,"aku tak boleh membazir".Terpakse jugak la makan sambil minum air horlicks sejuk,kate nk sejukkan hati..يا الله ,tak larat dah nak makan.urmh,bia jela.teruk betul sy ni,nasi yg setengah tu pun tak boleh nak habiskan.sabar jela!!!

Sampi sini jela dulu cerita sy,klu ada masa & idea nnt sy share kat korang lgi yeah..
Thanks so much coz membace diary sy yang tak seberape ni..
اسلامءليكم ،see u again (^_^)

8 comments:

  1. alhamd xapa2....^^
    peluang datang lagi...

    ReplyDelete
  2. huhu >.< thx Erra cz sudi bace..!

    ReplyDelete
  3. salam..

    alhamdulillah.....

    syukur..

    ReplyDelete
  4. Sekamar Rindu - thx so much..

    ReplyDelete
  5. huhu,thanks Fiera..npe ijah byk kali nak comments kat blog fiera taley erk?ijah comments at org lain buley pulk.pelik tul!

    ReplyDelete

Copyright© All Rights Reserved Muazijah.blogspot.com