31 July 2011

Saya sayang Kak Fiesya


Ape kabo semua,(ayat org Johor ni)..Sy harap semua sihat wal afiat..
Tak tau la,nape tetibe je sy terase cm nak berkongsi cerita dgn kawan² semua.
Myb sy happy sgt kot sbb kakak yg sy sayang & rapat baru je melahirkn seorang baby boy yg sangat comel.
Name baby tu jangan tanye la sbb belum ade lagi.huhu >.<

 [Anak² ummi,huhu >.<]

[K.fiesya,ijah & K.qiela]

Sy berkenalan ngn k.Fiesya kat umah mak angkat sy (Ummu Ain)..
Sy suke sgt berkawan ngn dy sbb..
1 ~ dy peramah & baik hati
2  ~ dy xsumbonk sebagaimane yg  dikhabarkn oleh mulut² yg bisa
3 ~ dy sgt giler & excited dgn PINK..!!!(same la sy & Erra Kyra)
4 ~ dy tak pernah lupekan sy & kawan²nye..
5 ~ dy sangat cantik & comel

[K.Fiesya dgn kuda Alifah]

Dy byk menjage & mengajar sy dlm kehidupan.byk nasihat dy sy ingat smpai skrg.
Dy selalu membuatkn sy kuat utk terus hidup..
Dy mmg seorg kakak yg penyayang.
Dy selalu membuat sy happy & ceria.

[K.fiesya dgn baik hatinye nak hantar sy ke Larkin,sy nak g KL]

K.Fiesya,rindu rase nye nk berjumpa lagi..
Ingat lagi dulu,ijah selalu lepak umah k.fiesya.tidur ngn k.fiesya.
Time makan je,kite makan kat restaurant kegemaran (TOKSOHORMANA)
Sbb kami suke sgt tomyam kakak restaurant tu buat.Perkh,mmg meletop

[Time ni k.fiesya ikut sy g amek kek,utk hantaran pertunangan abang sy dgn pika]

K.Fiesya,byk jasa k.fiesya kat ijah..yg xmampu ijah balas balik.
K.Fiesya selalu hadiahkn ijah mcm²,ijah suke sgt.ijah simpan elok² sampai skrg.
K.Fiesya selalu bawa ijah jalan-jalan & shopping kat City Square,JB.
Ijah xkan lupe semua kenangan kita..

[Hehe.. (^_^) ]

K.Fiesya selalu datang klinik,jumpe ijah & berborak² dgn mak ijah..
K.Fiesya dgn mak ijah dah mcm kawan..
K.Fiesya sakit kaki,cari mak ijah..skrg dah bersalin pun nak mak ijah yg urutkan. 
K.Fiesya suke mak sy,k.fiesya cakap mak sy comel..mcm Doraemon!
Mak ijah pun ckp,dah anggap k.fiesya mcm anak sendiri.
Mase k.fiesya pergi Australia dulu,dy tidur rumah  kakak sy, Siti Mariam..
kakak sy pun suke kat k.fiesya,sbb k.fiesya baik & peramah.

[Plz jgn lihat wajah sy yang hudoh..!]

Tapi bila masing² dah berumah tangga,masing² perlu ikut suami.
K.fiesya suruh sy duk Johor tapi suami sy nak balik Bangi.
So terpakselah sy ikut suami sy..time tu terase sedey sgt sbb terpakse berjauhan dgn org² yg sy sayang.
Dah la jauh,masing² sibuk dgn urusan masing²..
Walau ape pun yg terjadi,ijah xpernah lupe k.fiesya.
Ijah sayang sgt kat k.fiesya.



Mase ijah nak buat kenduri kahwin,k.fiesya byk tlg ijah.
Bagi ijah semangat.siap duduk rumah ijah sampai tengah² malam..
K.fiesya sentiase take care kat ijah,terharu..!!!

[Tunggu mase nak bersalin.waaaa,comelnye kakak ku..]

Di awal ramadahan ini..
Pertamenya ~  ijah ingin memohon seribu kemaafan kat k.fiesya.
klu ade terkasar bahase,tersalah @ terlebih ckap ke.
terambil barang k.fiesya @ terlebih selambe ngn k.fiesya..
Yela,ijah tau ijah ni notty.ske mngamuk².
Sian k.fiesya,terpakse layan karenah ijah..
Keduanya ~ Tahniah kerana selamat melahirkan seorang baby boy yg sangat comel..!

[2.6KG]

K.Fiesya , إنش الله...
Kalau ade rezeki,balik raye nnt ijah pergi rumah k.fiesya.
xsabar rasenye nak lihat baby k.fiesya.
Mane tau ijah dapat badi k.fiesya,tapi ijah nak baby gurlz la.
Dah besar nnt boleh kite kahwinkan,hahaha..
Berangan je ijah ni.

Buat semua kawan²,sudi² lah membace kisah hidupku dgn kakak kesayangan ku.
Thanks so much,Love U ALL  (^_^)

4 comments:

  1. waaaaa saya lak tacinggg tetibe...ekeke^^


    moge eja ikut jejak langkah kak FISH tau! de baby...*xsabo dub dib dab...hee

    ReplyDelete
  2. comelnye kak fiesya... tahniah kat dia sebab da dapat baby comel jugak macam dia... hehehe

    ReplyDelete
  3. Erra Kyra - huhu,ijah tunggu Erra la dlu..pas Erra da success dapat baby comel nnt,im follow yeah..huhu >.<

    ReplyDelete
  4. Sunah Sakura - sape ni yea,kite kenal kew? thx 4 follow..

    ReplyDelete

Copyright© All Rights Reserved Muazijah.blogspot.com